ΗΠΑ: Σφοδρός ιός με κυβερνητική σφραγίδα

0

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έχει κηρύξει πόλεμο στις απάτες μέσω ίντερνετ, προειδοποιεί τους χρήστες για την ύπαρξη ηλεκτρονικού μηνύματος «μαϊμού» μολυσμένου με ιό.
Το ηλεκτρονικό μήνυμα εμφανίζεται σαν επίσημο κυβερνητικό μήνυμα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου. Οι επισυνάψεις και σύνδεσμοι του εν λόγω μηνύματος μεταφέρουν ιό, ο οποίος δίνει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών και κωδικοί.
«Είναι ένα θησαυρός για τους ληστές προσωπικών δεδομένων», αναφέρει ο Ντέιβιντ Τόροκ του τμήματος προστασίας των καταναλωτών της FTC, «ανησυχούμε πολύ γιατί ο εν λόγω ιός είναι εξαιρετικά σφοδρός».
Η αμερικανική υπηρεσία, η οποία είναι μία τις πολλές υπηρεσίες που ασχολούνται με την έρευνα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι χρήστες έχουν δεχθεί αυτό το μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.
«Έχουμε δεχθεί εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες κλήσεις και παράπονα», διευκρίνισε ο Ντέιβιντ Τόροκ.
Οι παραλήπτες θα πρέπει να προωθούν το ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση spam@uce.gov, η οποία είναι βάση δεδομένων της FTC.
Σε πρόσφατο συνέδριο για το οικονομικό έγκλημα στον κυβερνοχώρο στέλεχος της εταιρείας παροχής προστασίας από τους ιούς, McAfee αναφέρθηκε σε σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Το 9% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση είχε πέσει θύμα κλοπής προσωπικών δεδομένων μέσω ίντερνετ.

Σχόλια