ΗΠΑ: Στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις των μυστικών υπηρεσιών για τις υποκλοπές στο διαδίκτυο

0

Στη δημοσιότητα δίνεται σήμερα η πρώτη ανάλυση αρχείων της υπηρεσίας πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών για το φαινόμενο των κλοπών προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο.

Η έρευνα προσφέρει νέες πληροφορίες για το προφίλ των θυμάτων, των εγκληματιών και των μεθόδων που χρησιμοποιούν για να αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, όπως αναφέρει ο Γκάρι Γκόρντον, μέλος της συγγραφικής ομάδας και διευθύνων σύμβουλος του κολεγίου Γιούτικα.
«Στο κολέγιο θέλαμε να συμπληρώσουμε τα κενά στις γνώσεις μας γύρω από το θέμα των υποκλοπών και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από την μελέτη των υποθέσεων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Γκάρι Γκόρντον.
Είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών επέτρεψε την εξέταση αρχείων από υποθέσεις που έχουν ήδη κλείσει. Εκτός από την υπηρεσία πληροφοριών, το κολέγιο συνεργάστηκε με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών και την ΙΒΜ.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων, Javelin Strategy & Research το 2006 οι κλοπές προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου επιβάρυναν τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές κατά 49,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα στοιχεία της έρευνας θα δοθούν στη δημοσιότητα σε συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στην πόλη ΜακΛίν της Βιρτζίνια. Το κολέγιο Γιούτικα είναι ένα μικρό ιδιωτικό κολέγιο στην Γιούτικα της Νέας Υόρκης, το οποίο ειδικεύεται σε προγράμματα καταπολέμησης και διαχείρισης του οικονομικού εγκλήματος.

Σχόλια