ΗΠΑ: Στρατολόγηση χάκερ από το FBI

0

Την ίδια στιγμή που οι διώξεις εναντίον των χάκερ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αυξάνονται κατακόρυφα, φαίνεται πως οι ίδιες αρχές τους στρατολογούν για τη συλλογή απόρρητων δεδομένων ξένων κυβερνήσεων, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Σε μακροσκελές άρθρο των New York Times, αναφέρεται πως ο συνεργαζόμενος μάρτυρας, Hector Xavier Monsegur, γνωστός και ως Sabu, από την εμπλοκή του στην υπόθεση της γνωστής ομάδας χάκερ Anonymous, το 2012 προχώρησε στο συντονισμό εκατοντάδων εισβολών σε ξένες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών συστημάτων κυβερνήσεων ξένων χωρών.

Η υποκλοπή αφορούσε τεράστιες ποσότητες δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών αρχείων και κωδικών κεντρικών συστημάτων, ενώ σύμφωνα με ανώνυμες μαρτυρίες, σ΄ αυτήν συμμετείχε πλήθος κυβερνοπειρατών.

Αν και δεν είναι ακόμα σαφές ότι το FBI ζήτησε από τον Monsegur να συντονίσει τις παραβιάσεις, από τα σχετικά έγγραφα προκύπτει ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών έχει συγκεντρώσει απόρρητες πληροφορίες ξένων κρατών, οι οποίες αποτελούν προϊόντα διαδικτυακών παραβιάσεων.
Τα έγγραφα ωστόσο που ενοχοποιούν τον Monsegur, φαίνεται να έχουν υποστεί επεξεργασία, ενώ οι πρώτες ακροάσεις του δεν ήταν ανοιχτές για το κοινό. Η δίκη του έχει αναβληθεί αρκετές φορές μετά από σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας, για άγνωστους λόγους.

Εκπρόσωποι του FBI καθώς και ο δικηγόρος του Monsegur αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

 

Σχόλια