ΗΠΑ: Συλλήψεις δικτύου παράνομων στοιχημάτων στο διαδίκτυο

0

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν οκτώ άτομα, τα οποία φέρονται να συνδέονται με δίκτυο παράνομων αθλητικών στοιχημάτων στο διαδίκτυο, το οποίο έχει την έδρα του στην Κόστα Ρίκα.
Συνολικά το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν απάγγειλε κατηγορίες για παράνομο τζόγο και συνομωσία εις βάρος 12 ατόμων για το ρόλο τους στη διαχείριση ιστοσελίδας και κέντρου κλήσεων, το οποίο εξυπηρετούσε άτομα που δέχονταν στοιχήματα στις ΗΠΑ.
Οι διώξεις των αμερικανικών εισαγγελικών αρχών κατά των δικτυακών εταιρειών στοιχημάτων δέχονται δριμεία κριτική από αντίστοιχες εταιρείες στην Ευρώπη, οι οποίες κατηγορούν το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για παραβίαση των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Στην εν λόγω υπόθεση, οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι το 2005 η Κάρμεν Τσισαλέζε ηγείτο δικτύου στοιχημάτων στην Κόστα Ρίκα, το οποίο χρέωνε εκατοντάδες Αμερικανούς πράκτορες στοιχημάτων με 15 έως 30 δολάρια την εβδομάδα για κάθε καινούργιο παίκτη που εγγραφόταν στο δίκτυο.
Αμέσως μετά οι παίκτες έβαζαν στοιχήματα είτε μέσω ενός τηλεφωνικού αριθμού χωρίς χρέωση είτε μέσω ιστοσελίδων, όπως το datawager.com και το betwestsports.com.
Οι οκτώ συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης και του Μέριλαντ. Η Τσισαλέζε παραμένει ασύλληπτη.