ΗΠΑ: Συμβιβασμός Kodak-Samsung για τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

0

Τέλος στη μακρόχρονη νομική διαμάχη τους συμφώνησαν να βάλουν οι εταιρίες Eastman Kodak Co και Samsung Electronics Co Ltd, προχωρώντας σε αμοιβαία αδειοδότηση της τεχνολογίας ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών που έχουν αναπτύξει.
Είκοσι ημέρες μετά την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου (ITC), που δικαίωνε την Kodak αποδεχόμενη ότι η Samsung παραβίασε δύο πατέντες της αμερικανικής εταιρίας οι οποίες σχετίζονται με την κατασκευή υπέρλεπτων οθονών OLED, οι δύο μέχρι πρότινος αντίπαλοι αποφάσισαν να δώσουν τα χέρια και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία. Έτσι, πέφτει η αυλαία μιας κόντρας που χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2008, όταν η Kodak προσέφυγε στην ITC κατά της Samsung και της LG Electronics, ισχυριζόμενη ότι οι δύο εταιρίες παραβίασαν πατέντες της στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κινητών τηλεφώνων που παράγουν. Τελικά, στις αρχές Δεκεμβρίου οι σχέσεις με την LG αποκαταστάθηκαν και το ίδιο συνέβη τώρα και με τη Samsung.
Για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία ανακωχής των δύο πλευρών, θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της η ITC, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη του μήνα.

Σχόλια