ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την ακρόαση της υπόθεσης της Thomas-Rasset

0

Η υπόθεση της νεαρής γυναίκας από τη Μινεσσότα ξεκίνησε το 2007 όταν η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών (Recording Industry Association of America – RIAA) την κατηγόρησε για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς, όπως υποστηρίχθηκε, είχε διαμοιραστεί παρανόμως περίπου 1.700 ψηφιακά μουσικά αρχεία.

Όταν η υπόθεση έφτασε ενώπιον της δικαιοσύνης, η RIAA μείωσε τον αριθμό των παρανόμως διακινηθέντων ψηφιακών αρχείων σε 24 και το Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ την καταδίκασε σε χρηματική ποινή ύψους 222.000 δολαρίων. Η Thomas-Rasset, μετά την έκδοση της εφετειακής απόφασης τον Σεπτέμβριο του 2012, είχε δηλώσει ότι θα εξαντλήσει τα ένδικα μέσα αναιρεσιβάλλοντας την απόφαση αλλά με την απόρριψη της ακρόασης από τον Ανώτατο Δικαστήριο, τερματίζεται η πολυετής δικαστική διαμάχη.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Thomas-Rasset, δεδομένου ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει την ανωτέρω αποζημίωση στις δισκογραφικές εταιρείες, έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε συμβιβασμό. Εκπρόσωπος της RIAA, σε σχετικές δηλώσεις του, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από την έκβαση της υπόθεσης και επεσήμανε ότι είναι ανοικτός σε ενδεχόμενη εξωδικαστική συμφωνία.

Σχόλια