ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη διαδικτυακή ασφάλεια

0

Εισηγητές του νομοσχεδίου, το οποίο φέρει τον τίτλο “Cyber Intelligence Sharing and Protection Act – CISPA” είναι ο Ρεπουμπλικάνος, Mike Rogers από την Πολιτεία Michigan και ο Δημοκρατικός, C.A. Ruppersberger από την Πολιτεία Maryland, οι οποίοι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα σημάνει την έγκρισή του και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο έχει χαρακτηριστεί αμφιλεγόμενο καθώς με τις διατάξεις του προβλέπεται ότι οι ιδιωτικές εταιρείες και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να διαμοιράζονται απόρρητες πληροφορίες που αφορούν τις διαδικτυακές επιθέσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι εισηγητές του, με ομιλίες τους, τόνισαν ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται η δημιουργία ενός ελεύθερου και ασφαλούς διαδικτύου, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες, τις εταιρείες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, να λαμβάνουν γνώση πληροφοριών σχετικά με ιστοσελίδες που περιέχουν επιβλαβές περιεχόμενο και εν γένει, διαδικτυακές απειλές.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ζήτημα της διαδικτυακής ασφάλειας βρίσκεται στην επικαιρότητα των ΗΠΑ καθώς ο Πρόεδρος, Barack Obama πρότεινε την αύξηση του προϋπολογισμού, κατά το μέρος που αφορά την προστασία των κρατικών υπολογιστικών συστημάτων. Στόχος του B. Obama είναι να διατεθούν περισσότεροι κρατικοί πόροι για την ενίσχυση των αναγκαίων διαδικτυακών “όπλων”.

Σχόλια