ΗΠΑ:Καταδίκη χάκερ για τη δημιουργία botnet

0

Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε σε 41 μήνες φυλάκισης χάκερ, ο οποίος είχε κατορθώσει να εισβάλει σε εκατοντάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές χάρις στη δημιουργία ενός botnet.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον Ρόμπερτ Μάθιου Μπέντλεϊ πρόστιμο 65.000 δολαρίων και ανακοίνωσε ότι ο καταδικασθείς θα τεθεί σε πρόγραμμα παρακολούθησης διάρκεια τριών ετών αμέσως μετά την αποφυλάκισή του.
Οι δέσμιοι από τον εν λόγω χάκερ ηλεκτρονικοί υπολογιστές χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις εις βάρος άλλων υπολογιστών και για την εγκατάσταση κακόβουλων προγραμμάτων που μόλυναν υπολογιστές μέσω της εμφάνισης διαφημίσεων pop-up.
Ο χάκερ συνελήφθη έπειτα από έρευνα του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας (CCU).
Η έρευνα ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2006 όταν η εταιρεία μάρκετινγκ Newell Rubbermaid ενημέρωσε το τμήμα CCU για την εισβολή αγνώστων στο δίκτυο της εταιρείας.
Η έρευνα του δικτύου της Newell Rubbermaid οδήγησε στη Φλόριντα από όπου ο Μπέντλεϊ και οι συνεργάτες του συντόνιζαν τις επιθέσεις.
Ο καταδικασθείς και οι συνεργάτες του περνούσαν τόσα πολλά δεδομένα μέσα από τους υπολογιστές της Newell Rubbermaid με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το δίκτυο της εταιρείας. Η εταιρεία υπέστη ζημία ύψους 150.000 δολαρίων.
Στην έρευνα συνέδραμαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, το FBI και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας υπολογιστών, Sophos.

Σχόλια