Ιαπωνία: Δημιουργία ιστοσελίδας εγκληματικής οργάνωσης

0

Η μεγαλύτερη ομάδα οργανωμένου εγκλήματος της Ιαπωνίας, η Yamaguchi-gumi, στράφηκε προς το διαδίκτυο δημιουργώντας ιστοσελίδα με στόχο την αλλαγή της δημόσιας εικόνας της αλλά και για να στρατολογήσει νέα μέλη.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη της ιαπωνικής μαφίας, τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει αποδυναμωθεί, καθώς ο αριθμός των μελών της συνεχώς μειώνεται. Γι’ αυτό το λόγο, η οργάνωση δημιούργησε την επίσημη ιστοσελίδα της, η οποία περιλαμβάνει μηνύματα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών αλλά και μουσικές επιλογές με σκοπό να αλλάξει το προφίλ της και έτσι να προσελκύσει νέα μέλη.

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και απεικονίζει μέλη της οργάνωσης να πηγαίνουν σε ιερό ναό αλλά και φωτογραφίες τους να βοηθούν στις προσπάθειες καθαρισμού μετά το τσουνάμι του 2011.

Ο δημοσιογράφος Jake Adelstein του πρατορείου AFP αναφέρει πως η δημιουργία της σελίδας αποτελεί μια προσπάθεια της οργάνωσης να αποδείξει την ανθρωπιστική πλευρά της. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες καθαρισμού έκρυβαν και κάποια ιδιοτέλεια, αφού θα ελάμβαναν μερίδιο από τα χρήματα που δόθηκαν για την ανοικοδόμηση της περιοχής.

Ο αριθμός των μελών της ιαπωνικής μαφίας έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ειδικότερα, στις αναφορές της αστυνομίας αναφέρονται λιγότερα από 60.000 μέλη.

Σχόλια