Ιός εκβιάζει τους χρήστες-επισκέπτες πορνογραφικών sites

0

Θύματα μιας νέας διαδικτυακής απάτης έχουν πέσει περισσότεροι από πέντε χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως. Επιτήδειοι κατασκεύασαν και διαδίδουν έναν νέο ιό, που εισβάλλει στους υπολογιστές, εντοπίζει το ιστορικό επισκέψεων του ιδιοκτήτη του και απειλεί να δημοσιεύσει τις επισκέψεις του σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, αν εκείνος δεν καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Οι αρχές επισημαίνουν ότι σκοπός των δημιουργών του ιού δεν είναι η είσπραξη του συγκεκριμένου ποσού, αλλά η “αλίευση” των στοιχείων των πιστωτικών τους καρτών.
Προκειμένου, μάλιστα, να γίνει η απειλή πιο πειστική και να ενδώσει το θύμα, εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή του ή στην ηλεκτρονική του διεύθυνση μηνύματα από κάποια ανύπαρκτη αρχή προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας που καλούν για καταβολή του προστίμου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης.
Οι αρχές δίωξης οικονομικού εγκλήματος συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων, έως τώρα, ωστόσο, οδηγούνται σε μια εταιρία φάντασμα με ιδρυτή ένα ανύπαρκτο πρόσωπο με το όνομα Σοουέν Όβερνς.

Σχόλια