Ιράν: Επαναφορά των αποκλεισμών σε Facebook και Twitter

0

Μόνο λίγες ώρες κράτησε η άρση του αποκλεισμού που είχε επιβάλει η ιρανική κυβέρνηση στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα Facebook και Twitter, πριν από τέσσερα χρόνια.

Τη Δευτέρα, οι χρήστες του διαδικτύου στο Ιράν διαπίστωσαν με χαρά, ότι είχαν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τεχνικές παράκαμψης των τεχνολογικών μέτρων που είχε επιβάλει η ιρανική κυβέρνηση.
Παρότι η εξέλιξη αυτή θεωρήθηκε ως αλλαγή πολιτικής των αρμόδιων αρχών, όσον αφορά τους περιορισμούς στο διαδίκτυο, τα τείχη προστασίας και τα περιοριστικά μέτρα για τα δύο δημοφιλή μέσα επανήλθαν χθες, Τρίτη, ενισχύοντας τη θεωρία περί προσωρινής άρσης, λόγω τεχνικού προβλήματος με τα φίλτρα του διαδικτύου.

Να σημειωθεί τέλος, ότι παρά την επαναφορά των περιοριστικών ρυθμίσεων, πολλοί αναλυτές εξακολουθούν να υποστηρίζουν, ότι η νέα μετριοπαθής κυβέρνηση του Hassan Rouhani θα επανεξετάσει το ζήτημα και θα μειώσει τα φαινόμενα κηδεμονίας του διαδικτύου.
 

Σχόλια