Ισλανδία: Δικαστήριο δικαιώνει το WikiLeaks για την διακοπή της ηλεκτρονικής καταβολής δωρεών

0

To Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας διέταξε [Link] την Valitor, εγχώρια εταίρο της MasterCard και της Visa, να επεξεργαστεί τις πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί για τον ιστότοπο WikiLeaks από το Δεκέμβριο του 2010 έως και σήμερα, καθώς από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι εταιρείες Visa, MasterCard και PayPal έχουν διακόψει την ηλεκτρονική καταβολή δωρεών προς το WikiLeaks.

Το Δικαστήριο κάλεσε την ισλανδική εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση της παροχής των σχετικών υπηρεσιών, ακολουθώντας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το συμβόλαιο της με την εταιρία πληροφοριών DataCell, η οποία και έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το WikiLeaks.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής της εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15), η Valitor θα βρεθεί αντιμέτωπη με ημερήσιο χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.800 δολαρίων.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange, με μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε ότι “Η απόφαση είναι νίκη για την ελευθερία του λόγου, νίκη ενάντια στη λογοκρισία των οικονομικών παραγόντων”.

Σχόλια