Ισόβια σε Κινέζο που σκότωσε συμπαίκτη του για την πώληση εικονικού όπλου

0

Ένας Κινέζος παίκτης ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο διαδίκτυο καταδικάστηκε σε θάνατο με αναστολή δύο ετών επειδή σκότωσε συμπαίκτη του που πούλησε το εικονικό του όπλο που χρησιμοποιούσε στο παιχνίδι. Η ποινή ουσιαστικά μετατρέπεται σε ισόβια λόγω της διετούς αναστολής, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει συζητήσεις στην Κίνα, καθώς δεν υπάρχει νόμος για την κατοχή εικονικών όπλων.

Δράστης είναι ο 41 ετών Κι Τσενγκέι ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι του Ζου Κάο Γιαν και τον μαχαίρωσε στο στήθος, επειδή πούλησε το όπλο το οποίο είχε κερδίσει στο ηλεκτρονικό παιχνίδι στο διαδίκτυο « Legend of Mir 3» έναντι του ποσού των 870 δολαρίων. Ο Τσενγκέι είχε πάει πρώτα στην αστυνομία για να δηλώσει την κλοπή, αλλά οι αρχές του είπαν πως το εικονικό όπλο δεν αποτελεί ιδιοκτησία που προστατεύεται από το νόμο. Εφόσον επιδείξει καλή διαγωγή στη φυλακή, ο καταδικασθείς ενδέχεται να αποφυλακιστεί μετά από 15 χρόνια, γεγονός που έχει εξοργίσει την οικογένεια του θύματος.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα όπλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για τους ανθρώπους καθώς αποτελούν απλώς δεδομένα που δημιουργούνται σε έναν εικονικό κόσμο, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι εφόσον ο παίκτης αφιερώνει χρήματα και χρόνο για να τα αποκτήσει, θα πρέπει να προστατεύονται από το νόμο.