Ισραήλ: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των κυβερνητικών ιστοσελίδων

0

Σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των κυβερνητικών ιστοσελίδων προχώρησε το Ισραήλ, προς απόκρουση πιθανής κυβερνοεπίθεσης από φιλο-παλαιστίνιους χάκερ, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές σε θέματα ασφαλείας.  

Το προληπτικό μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα και σε αυτό περιλαμβάνεται και η διακοπή των ηλεκτρονικών πληρωμών από το εξωτερικό, για
τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Επίσης, σε αναμονή βρίσκεται ειδικό πρόγραμμα με το οποίο θα γίνει επαναπρογραμματισμός των κυβερνητικών διαδικτυακών τόπων για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Walla, οι ισραηλινοί δημόσιοι υπάλληλοι
έχουν λάβει εντολή να μην ανοίγουν τα emails που λαμβάνουν από άγνωστο αποστολέα. Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη σχετική κινητοποίηση.

Τον Ιανουάριο, ισραηλινή εταιρεία ασφαλείας στο διαδίκτυο δημοσιοποίησε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν πως χάκερ είχε ”εισβάλει” στο σύστημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο ήταν μολυσμένο με κακόβουλο λογισμικό και του οποίου ως αποστολέας φερόταν η υπηρεσία ασφαλείας, Shin Bet, της χώρας.
 

 

Σχόλια