Ιστοσελίδα – ασπίδα κατά της παιδικής εκμετάλλευσης στο ίντερνετ

0

Η αστυνομία στη Βρετανίας δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα, η οποία προειδοποιεί τους μικρούς χρήστες του ίντερνετ για τους κινδύνους εισαγωγής προσωπικών τους στοιχείων σε διευθύνσεις και διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα, όπως το MySpace και το Bebo.
«Θέλουμε τα παιδιά να χρησιμοποιούν το ίντερνετ, αλλά θέλουμε να το κάνουν με τρόπο που να προστατεύει την πραγματική τους ζωή», λέει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τζιμ Γκέιμπλ.
Στη διεύθυνση www.thinkuknow.co.uk/cybercafe τα παιδιά βρουν πληροφορίες για τους κινδύνους που προέρχονται από την αποκάλυψη προσωπικών τους στοιχείων στο ίντερνετ και να πάρουν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν με ασφάλεια να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, τους χώρους συζητήσεων μέσω ίντερνετ και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Η ιστοσελίδα της αστυνομίας προτείνει στους νεαρούς χρήστες να μη δίνουν το πραγματικό τους όνομα, τη διεύθυνσή τους ή τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και να μη βιάζονται να εισαγάγουν τις φωτογραφίες τους.
Προτείνεται, επίσης, η αποφυγή της διαδικτυακής κάμερας όταν συζητούν με άγνωστους και να μην κανονίζουν συναντήσεις με όσους έχουν γνωρίσει στο διαδίκτυο.
Το Κέντρο για την Παιδική Εκμετάλλευση και Διαδικτυακή Προστασία, υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας που έχει ως αποστολή την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των παιδιών, αναφέρει ότι δέχεται περίπου δέκα καταγγελίες το μήνα σχετικά με υποθέσεις παιδιών ηλικίας από οκτώ ως 11 ετών.

Σχόλια