Ιστοσελίδα αποκαλύπτει τις «διαδικτυακές κλοπές» των προσωπικών δεδομένων

0

Μία νέα ιστοσελίδα, με την ονομασία haveibeenpwned.com που δημιουργήθηκε από τον Αυστραλό προγραμματιστή Τρόι Χαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γνωστού περιοδικού σε θεματα τεχνολογίας PCWorld, υπόσχεται να αποκαλύψει στους χρήστες εάν τα προσωπικά δεδομένα τους, όπως μυστικοί κωδικοί πρόσβασης, λογαριασμοί πιστωτικών καρτών κλπ., έχουν υποκλαπεί διαδικτυακά.

Μέσα από την ιστοσελίδα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν εάν οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail) είναι στις λίστες δεδομένων που «εκλάπησαν» στο διαδίκτυο, μετά τις διαρροές στην εταιρεία Adobe System, φέτος, στη Yahoo, το 2012, στη Sony και τη Stratfor, το 2011 καθώς και στη Gawker, το 2010.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στην ιστοσελίδα δεν υπάρχουν αποθηκευμένα τα δεδομενα που έχουν διαρρεύσει από χρήστες, αλλά μόνο οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Αυτές ανέρχονται σε 152 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν διαρρεύσει από την Adobe, τη Stratfor, τη Gawker, τη Yahoo και τη Sony.

Σχόλια