Ιστοσελίδα κατά των λαθρομεταναστών δημιούργησε ακροδεξιό κόμμα στο Βέλγιο

0

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τους χρήστες να «καταδίδουν» ανώνυμα παράνομους μετανάστες, περιπτώσεις μαύρης εργασίας και άλλες παρανομίες.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος Filip Dewinter, αφορμή για τη δημιουργία της ιστοσελίδας αποτέλεσε η απτή πραγματικότητα των χιλιάδων παράνομων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στις πόλεις του Βελγίου δημιουργώντας προβλήματα. Ο γνωστός για την ξενοφοβική του ρητορεία Dewinter σχολίασε ότι οι περιπτώσεις παρανομίες που αναφέρονται από τους ανώνυμους χρήστες στο site θα μεταβιβάζονται στη συνέχεια στην αστυνομία.

Ο διευθυντής του Κέντρου για την Ισότητα και την Καταπολέμηση του Ρατσισμού (Center for Equality and Struggle Against Racism), Josef de Witte, δήλωσε ως καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι το εγχείρημα αυτό είναι προφανώς παράνομο και θυμίζει μέτρα που έπαιρναν τη δεκαετία του ’30 οι Ναζί ή την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, η αστυνομία της Ανατολικής Γερμανίας. «Είναι προφανώς παράνομο αυτό. Ο κύριος Dewinter το γνωρίζει πολύ καλά. Μόνος στόχος του είναι να σοκάρει και να προκαλέσει την κοινή γνώμη», επεσήμανε ο de Witte.

Παρόμοιου περιεχομένου ιστοσελίδα είχε δημιουργήσει και το ακροδεξιό ολλανδικό κόμμα Freedom Party, μέσω της οποίας ζητούσε από τους πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά ενόχλησης από τους μετανάστες ή περιπτώσεις που έχασαν την δουλειά τους λόγω αυτών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει καταδικάσει την ιστοσελίδα και είχε ζητήσει από την ολλανδική κυβέρνηση να λάβει τις αποστάσεις της.

 

Σχόλια