Ιστοσελίδες στοιχήματος κατά της Ιταλίας

0

Οι μεγαλύτεροι βρετανικοί όμιλοι στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών απειλούν να οδηγήσουν στα δικαστήρια την ιταλική κυβέρνηση μετά την έγκριση νομοθεσίας που μπλοκάρει την πρόσβαση σε offshore στοιχηματικά sites.

To ιταλικό υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε νέα νομοθετική ρύθμιση που οδηγεί σε πρόστιμο ύψους 180.000 ευρώ ιταλικές εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες Ιnternet κάθε φορά που επιτρέπουν στους Ιταλούς χρήστες Διαδικτύου την πρόσβαση σε sites στοιχηματικού περιεχομένου τα οποία αναφέρονται σε σχετική ”μαύρη λίστα”.

Οι δικηγόροι των βρετανικών εταιριών που πλήττονται από τη νομοθεσία απευθύνθηκαν στο νομικό οίκο Freshfields για να εξετάσουν το ενδεχόμενο δικαστικής διαμάχης.

Εν τω μεταξύ, η Remote Gambling Assicoation, η οποία εκπροσωπεί εταιρίες όπως η Ladbrokes, η Betfair, η William Hill, η Coral Eurobet και η SkyBet, ζητά εσπευσμένα συνάντηση με τον Charlie McCreevy, τον επίτροπο ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να συζητήσουν τον ιταλικό νόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επονομαζόμενη ”απόφαση Gambelli” του ανώτατου ευρωπαϊκού δικαστηρίου του 2003, δεν επιτρέπεται στις ευρωπαϊκές χώρες να μπλοκάρουν τις διασυνοριακές υπηρεσίες στοιχηματισμού, αν και μπορούν να περιορίσουν τέτοιες υπηρεσίες εάν έχουν κοινωνικές ή ηθικές αντιρρήσεις ως προς το ζήτημα του στοιχηματισμού.

Σχόλια