Ιταλία: Εφετείο αθώωσε στελέχη της Google για την ανάρτηση βίντεο

0

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, τέσσερις συμμαθητές του ανήλικου είχαν «ανεβάσει» το 2006 ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο φαίνονταν να κακοποιούν το αυτιστικό αγόρι ενώπιον άλλων συνομήλικων. Οι αρχές της χώρας είχαν κατηγορήσει τους υπεύθυνους της Google για αδιαφορία καθώς το βίντεο είχε παραμείνει διαθέσιμο στο κοινό για δύο μήνες, παρά τα αρνητικά σχόλια των χρηστών.

Εκπρόσωποι της εταιρείας, από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι «κατέβασαν» άμεσα το βίντεο επισημαίνοντας μάλιστα ότι ζήτησαν τη συνεργασία των ιταλικών αστυνομικών αρχών προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ανήλικοι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μετά την έκδοση της αθωωτικής απόφασης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Google Italy, Giorgia Abeltino δήλωσε ικανοποιημένη από την κρίση του Εφετείου και παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο νεαρό αγόρι και στην οικογένειά του.

Τέλος, σημειώνεται ότι το 2010, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει στα στελέχη της εταιρείας ποινή εξάμηνης φυλάκισης.

Σχόλια