Κάθειρξη έξι ετών για προσβλητική ανάρτηση στο Facebook

0

Δικαστήριο στην Αίγυπτο καταδίκασε σε κάθειρξη έξι ετών ένα χριστιανό, επειδή προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του 29χρονου καταδικασθέντα, Μοχάμεντ Άχμεντ Αμπντελάαλ, τα τρία χρόνια της ποινής του αφορούν την προσβολή του Ισλάμ και τα υπόλοιπα τρία χρόνια αφορούν τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 29χρονος χριστιανός, είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook μια εικόνα του προφήτη Μωάμεθ συνοδευόμενη από ένα «προσβλητικό σχόλιο» με αποτέλεσμα τη σύλληψη του ιδίου, αλλά και έξι άλλων ατόμων που πετροβολούσαν το σπίτι του, εξοργισμένοι.

Ο δικηγόρος του νεαρού κόπτη δήλωσε ότι πρόκειται να κατατεθεί έφεση και πως ο 29χρονος θα αφεθεί ελεύθερος, μέχρι την εκδίκασή της.

Σημειώνεται ότι οι κόπτες, αποτελούν σχεδόν το 10% των 86 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου, ενώ διαμαρτύρονται εδώ και πολλά χρόνια για τις διακρίσεις σε βάρος τους και τις επιθέσεις εναντίον των εκκλησιών τους.

Στα μέσα Ιουνίου, μια χριστιανή δασκάλα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών, όταν οι γονείς των μαθητών της την κατηγόρησαν ότι προσέβαλε το Ισλάμ και προσπάθησε να προσηλυτίσει τα παιδιά.
 

Σχόλια