Κακόβουλη επίθεση στο ΔΝΤ

0

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο διαχειρίζεται οικονομικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο και αποτελεί χώρο φύλαξης άκρως εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν την δημοσιονομική κατάσταση πολλών κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του για την επίθεση που δέχτηκε χωρίς όμως να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση.

Ανώτερα στελέχη του Ταμείου με γνώση της επίθεσης δήλωσαν ότι είναι περίπλοκη και σοβαρή. “ Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική παραβίαση,” είπε ένας υπάλληλος ο οποίος προσέθεσε ότι η επίθεση συνέβη κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, νωρίτερα ακόμη και από την σύλληψη του Dominique Strauss Khan.

Η ανησυχία για την επίθεση ήταν τόσο σημαντική που η Παγκόσμια Τράπεζα, της οποίας η έδρα βρίσκεται απέναντι από το ΔΝΤ στο κέντρο της Washington, έκοψε τις συνδέσεις των υπολογιστών που επιτρέπουν στα δυο θεσμικά όργανα να μοιράζονται πληροφορίες.

Η επίθεση είναι πολύ πιθανό να κατέστη δυνατή με μια τεχνική γνωστή και ως “ spir phising” μέσω της οποίας ένα άτομο ξεγελιέται και κάνει κλικ σε κακόβουλο σύνδεσμο  ή ενεργοποιεί λογισμικό που επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στο δίκτυο του παραλήπτη.

Σχόλια