Κακούργημα η βιντεοσκόπηση ταινιών μέσα στους κινηματογράφους

0

Η Αμερικάνικη Βουλή των Αντιπροσώπων προωθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο που προβλέπει ότι η βιντεοσκόπηση ταινιών στους κινηματογράφους από τους θεατές θα αποτελεί ομοσποδνιακό έγκλημα, το οποίο θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 6 χρόνια.

Ήδη 10 Πολιτείες της Αμερικής έχουν ποινικοποιήσει το φαινόμενο, με το νέο νόμο όμως, θα μετατραπεί σε κακούργημα και θα επιτρέπει στην αστυνομία να προχωρεί σε συλλήψεις, έστω κι αν οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες της παράνομης βιντεοσκόπησης. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 3 χρόνια φυλάκιση και σε περίπτωση υποτροπής, με 6 χρόνια κάθειρξη.

Παράλληλα, ο νόμος χαλαρώνει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ποινική δίωξη των χρηστών που διαθέτουν μέσω του Διαδικτύου παράνομα πάνω από 1000 αρχεία μουσικής ή βίντεο, τα οποία προστατεύονται από την πνευματική ιδιοκτησία. Προβλέπεται ακόμη η αποστολή προειδοποιητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων του FBI μέσω των εταιριών παροχής υπηρεσιών Internet στους συνδρομήτες των οποίων οι λογαριασμοί χρησιμοποιούνται για αποθήκευση και διανομή παράνομου υλικού. Ωστόσο, ο νόμος διευκρινίζει, ότι οι εταιρίες δεν μπορούν να δώσουν τα στοιχεία αυτών των συνδρομητών τους στο FBI χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση.

Σχόλια