Καλιφόρνια, η πρωτεύουσα των κυβερνοεπιθέσεων στις ΗΠΑ

0

H Καλιφόρνια έχει να αντιμετωπίσει τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, ενώ αποτελεί κορυφαίο στόχο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Δικηγόρο και πρώην Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα Jeremy Matz: “Σε σχέση με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η Καλιφόρνια έχει αναμφίβολα τη θέση ενός από τους κορυφαίους στόχους του κόσμου”.
Επειδή το κράτος και η Silicon Valley βρίσκονται στο επίκεντρο της ψηφιακής επανάστασης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Kamala Harris, τον Φεβρουάριο εξέδωσε έναν Οδηγό για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων στις επιχειρήσεις, αλλά και συμβουλές που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για τις εταιρείες γενικά.

Ο Matz εξηγεί ότι η αύξηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο δεν αφορά μόνο την Καλιφόρνια, αλλά παρατηρείται επίσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. “Η Ασία και ιδίως η Κίνα, εξακολουθούν να αποτελούν εστίες κυβερνοεγκλήματος”, είπε, “αλλά βλέπουμε και hacking από αφρικανικές χώρες όπως η Νιγηρία και από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ουκρανία και η Ρωσία.”

Μια άλλη τάση, σημείωσε, είναι η αυξανόμενη διασύνδεση μεταξύ του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και των εικονικών ψηφιακών νομισμάτων, όπως το bitcoin.
“Αυτό το είδος των ψηφιακών νομισμάτων είναι “κομμένα και ραμμένα” για τους χάκερ,” εξήγησε.
“Δεν υπάρχει κυβερνητικός έλεγχος, δεν υπάρχει τρόπος να το εντοπίσουμε. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να “μεταφράσει” κανείς ένα κλεμμένο πράγμα σε χρήμα, είναι το ψηφιακό νόμισμα.”

Ο Matz κρίνει ότι συνιστάται ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν έναν εξειδικευμένο τεχνικό ασφαλείας με σκοπό να βοηθήσει στα μέτρα πρόληψης καθώς και στον έλεγχο των ζημιών, μετά από ενδεχόμενη παραβίαση.