Καναδάς: Αγωγή κατά τράπεζας σπέρματος, λόγω ψευδών στοιχείων του δότη

0

Ένα ζευγάρι Καναδών κινήθηκε νομικά κατά τράπεζας σπέρματος, όταν ανακάλυψε ότι η τράπεζα τους παραπλάνησε σχετικά με τις ιδιότητες του δότη.

Το ζευγάρι, το οποίο απέκτησε παιδί μέσω δωρεάς σπέρματος, άσκησε αγωγή κατά της τράπεζας σπέρματος, του προσωπικού της, και του δότη, κατηγορώντας τους για απάτη και παραπλανητική περιγραφή, καθώς το προσωπικό της τράπεζας είχε ισχυριστεί ότι ο εν λόγω δότης ήταν κάτοχος διδακτορικού στον τομέα της νευροεπιστήμης και είχε «εντυπωσιακό ιατρικό ιστορικό». Όμως, στην πραγματικότητα, όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο δότης έπασχε από σχιζοφρένεια, είχε παρατήσει το πανεπιστήμιο και είχε συλληφθεί για διάρρηξη. Αίτημα της αγωγής, αποτελεί μεταξύ άλλων, η επιδίκαση αποζημίωσης, για την κάλυψη των εξόδων ιατρικής παρακολούθησης του επτάχρονου γιου του ζευγαριού.

Από τη μεριά του, ο διευθυντής της τράπεζας σπέρματος ισχυρίζεται ότι ο δότης είχε υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο, και ότι είχε προσκομίσει αντίγραφα των πτυχίων του. Επίσης, όπως δήλωσε, το προσωπικό της τράπεζας είχε ενημερώσει το ζευγάρι ότι η αλήθεια των ισχυρισμών του δότη δεν είχε διακριβωθεί.