Καναδάς: “Όχι” στην κρατική παρέμβαση των τηλεπικοινωνιών

0

Η κυβέρνηση του Καναδά διαβεβαίωσε ότι δε σκοπεύει να επέμβει στις καθημερινές αποφάσεις των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών ομίλων παρά τις όποιες ενστάνσεις και παράπονα του κοινού.

Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Καναδά, Τζιμ Πρέντις προέβη σε αυτή τη δήλωση έπειτα από συνάντηση που είχε με δύο εκ των μεγαλυτέρων ομίλων της χώρας, (BCE Inc και Telus Corp) με θέμα την πολιτική κοστολόγησης των υπηρεσιών τους.

Ο Πρέντις δήλωσε στους εκπορσώπους των εταιρειών ότι “στη σημερινή αυτορρυθμιζόμενη αγορά των τηλεπικοινωνιών, η κυβέρνησή μας δεν προτίθεται να επέμβει στις καθημερινές αποφάσεις των ιδιωτικών εταιρειών ή στις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές”.
Ο υπουργός του Καναδά εξέφρασε, ωστόσο, την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να χρεώνουν οι εταιρείες τους καταναλωτές ακόμα και για τη λήψη ανεπιθύμητων γραπτών μηνυμάτων. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι εταιρείες δεσμεύτηκαν να αποσύρουν τις εν λόγω χρεώσεις.
“Λαμβανοντας υπ όψιν αυτές τις δεσμεύσεις από τις εταιρείες BCE και Telus θα ενθάρρυνα τους καταναλωτές να εξαντλήσουν όλες τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους”, είπε ο Τζιμ Πρέντις.
Νωρίτερα εντός του έτους η κυβέρνηση του Καναδά προκήρυξε διαγωνισμό για ένα μέρος του ασύμαρματου φάσματος ώστε να εθναρρύνει την είσοδο νέων εναλλακτικών παικτών στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Σχόλια