Καναδάς: Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδεραστίας με εκατοντάδες συλλήψεις σε όλο τον κόσμο

0

Συνολικά, 108 άτομα έχουν συλληφθεί στον Καναδά, 76 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 164 σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης από την καναδική αστυνομία παγκόσμιου δικτύου παιδεραστίας έπειτα από έρευνα που διήρκεσε τρία χρόνια και αφορούσε 50 χώρες συνολικά.

Συνολικά, 386 παιδιά γλίτωσαν τη σεξουαλική εκμετάλλευση, μετά τον εντοπισμό του δικτύου και τη σύλληψη των υπόπτων.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε το 2010, η αστυνομία συνέλαβε τον περασμένο Μάιο κάτοικο του Τορόντο που εμφανίζεται ως ο εγκέφαλος του δικτύου και κατηγορείται για τη διακίνηση οπτικού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο 42χρονος Καναδός και επικεφαλής του δικτύου αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη δημιουργία ιστότοπου μέσω του οποίου πουλούσε ή πρόβαλλε φωτογραφίες ή ταινίες όπου ενήλικοι επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις με παιδιά. Κατηγορείται επίσης για την σεξουαλική κακοποίηση συγγενικού του παιδιού.

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος πλήρωνε ενήλικους για να κινηματογραφούν στην ανατολική Ευρώπη σκηνές παιδικής πορνογραφίας, για να τις διαθέσει στη συνέχεια μέσω του ιστότοπού του.

Ο αναπληρωτής Επιθεωρητής της υπηρεσίας κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, Τζέραλντ Ο΄Φάρελ, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα συλληφθέντων στη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως η χαρακτηριστική περίπτωση δικηγόρου ο οποίος εργαζόταν επίσης ως προπονητής σε ομάδα μπέιζμπολ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει γυρίσει περισσότερες από 500 βιντεοταινίες με παιδιά κάτω των 16 ετών.

Σχόλια