Κανάλι στο YouTube με βίντεο αποφάσεων από το βρετανικό Supreme Court

0

Στο κανάλι θα αναρτώνται βίντεο των δικαστών από τις εκφωνήσεις των περιλήψεων αποφάσεων στις διάφορες υποθέσεις. Έχουν αναρτηθεί [Link, Youtube] ήδη περίπου δέκα αποφάσεις από το φθινόπωρο του 2012, ενώ το κανάλι θα ανανεώνεται με κάθε νέα απόφαση που θα εκδίδεται.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την τελευταία ενέργεια του βρετανικού δικαστηρίου να προσεγγίσει την τεχνολογία. Πριν από την λειτουργία του καναλιού στο YouTube το Supreme Court είχε ξεκινήσει λογαριασμό στο Twitter [Link] –στο οποίο σήμερα έχει 27.000 followers- ενώ παρέχει την δυνατότητα online ζωντανής παρακολούθησης των συζητήσεων σε αυτό, μέσω μιας συνεργασίας με το δίκτυο SkyNews.

«Η ζήτηση για την ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση των διαδικασιών έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Περίπου 20.000 άτομα τις παρακολουθούν κάθε μήνα. Το να κάνουμε διαθέσιμες σε βίντεο τις περιλήψεις των αποφάσεων ήταν προφανές επόμενο βήμα. Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο για το έργο μας και για την συλλογιστική πίσω από τις αποφάσεις μας και ότι θα διευρύνει το ακροατήριό μας», σχολίασε ο Πρόεδρος του Supreme Court, Lord Neuberger.

Σχόλια