Καραδοκούν οι παιδόφιλοι στο ίντερνετ σύμφωνα με τον ΟΗΕ

0

Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 750 χιλιάδες πορνόφιλοι καραδοκούν καθημερινά στο διαδίκτυο για να αρπάξουν ανήλικους.
«Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πορνογραφικές σελίδες στο ίντερνετ που εκθέτουν παιδάκια έχουν πολλαπλασιαστεί. Υπάρχουν πάνω από 750 χιλιάδες αρπακτικά του σεξ που είναι μονίμως συνδεδεμένοι με το ίντερνετ», προειδοποίησε η κ. Ναγιάτ Μ. Μαάλα ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την πώληση παιδιών, για την πορνεία με παιδάκια και για την πορνογραφία με σκηνές σεξ με παιδιά, στην ετήσια έκθεση της υπηρεσίας αυτής.
Από την πλευρά της η Unicef αναφέρει ότι έχει μετρήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ιστοσελίδες που παρουσιάζουν άσεμνες φωτογραφίες με νεαρά άτομα, περιλαμβανόμενων και παιδιών ηλικίας κάτω των δύο ετών.
Πάνω από τουλάχιστον διακόσιες νέες φωτογραφίες τέτοιου είδους μπαίνουν καθημερινά στο ίντερνετ και κυκλοφορούν ελεύθερα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που εκτιμά ότι η αγορά διακίνησης και πώλησης τέτοιων φωτό αποφέρει ετησίως από 3 έως 20 δισεκατομμύρια δολάρια (2-13 δισ ευρώ περίπου).
Για να τεθεί ένας σκληρός έλεγχος στην κατάσταση αυτή και για να προστατευτούν τα ανήλικα θύματα, η κ. Μαάλα προτείνει κατ αρχήν σε κάθε κράτος να υιοθετήσει τον ορισμό ότι το παιδί «είναι ανθρώπινο πλάσμα κάτω των 18 ετών».

Σχόλια