Καταδικαστική απόφαση στην πρώτη υπόθεση για spamming σε βαθμό κακουργήματος

0

Αμερικανικό Δικαστήριο της Βιρτζίνια έκρινε ενόχους 2 αδέλφια που κατηγορούνται ότι έστειλαν τον Ιούλιο του 2003 εκατομμύρια ανεπιθύμητα διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα σε συνδρομητές της America Online. Η υπόθεση θεωρείται ως η πρώτη στην Αμερική που αφορά το spamming σε βαθμό κακουργήματος. Οι ένορκοι συνεδρίασαν επί μιάμισι μέρα και έκριναν ενόχους τον Τζέρεμι Τζέινς και την αδελφή του Τζέσικα Ντεγκρούτ για δόλια αποστολή τέτοιων μηνυμάτων, ενώ αθώωσαν τον τρίτο κατηγορούμενο Ρίτσαρντ Ρουτκόβσκι.

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε την υπόθεση καθαρή απάτη και ζήτησε από τους ενόρκους να επιβάλλουν 15ετή κάθειρξη στον Τζέινς και ποινή φυλάκισης στην αδελφή του. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Τζέινς δήλωσε πως δεν ήταν σωστό εκ μέρους του εισαγγελέα να προτείνει μία τόσο μεγάλη ποινή, καθώς πρόκειται για την πρώτη ποινική δίωξη για spamming σύμφωνα με το νέο νόμο της Βιρτζίνια, τον οποίο ο πελάτης του δεν γνώριζε ως κάτοικος της Βόρειας Καρολίνας.

Πρόκειται για ένα νόμο που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο χρόνο και θεωρείται ως ο πιο αυστηρός κατά του spamming, καθώς προβλεπει βαριές ποινές για τη μαζική αποστολή διαφημιστικών email με τη χρήση χεύτικων διευθύνσεων.

Σχόλια