Καταδίκη Αμερικανού για ηλεκτρονική διακίνηση πειρατικού υλικού

0

Ο 26χρονος Jathan Desir από την Αϊόβα των ΗΠΑ είναι ο πρώτος ο οποίος καταδικάζεται, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης με την ονομασία “Operation Fastlink”, για διακίνηση πειρατικού υλικού μέσω του διαδικτύου. Ο Desir ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες της συνωμοσίας και της παραβίασης της πνευματικής ιδιοκτησίας και η ποινή του, που ενδέχεται να φτάσει έως και την 15ετή κάθειρξη, αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο Desir παραδέχτηκε ότι σχεδίαζε με άλλους να δημιουργήσει δύο ιστοσελίδες που θα παρείχαν στους χρήστες πειρατικό υλικό μουσικής και ταινιών, όπως επίσης ότι ήταν μέλος κυκλώματος που διένειμε δωρεάν στο διαδίκτυο λογισμικό πριν αυτό κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά, παραβιάζοντας έτσι τα πνευματικά δικαιώματα.

Η επιχείρηση “Operation Fastlink”, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο που έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της διανομής πειρατικού λογισμικού στο Internet, όπως ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μουσικής και κινηματογραφικών ταινιών, καθώς μέχρι τον Απρίλιο του 2001 οι αρχές είχαν πραγματοποιήσει 120 έρευνες σε 27 Πολιτείες της Αμερικής και σε 11 άλλες χώρες.

Σχόλια