Καταδίκη Dell για παραπλανητική διαφήμιση

0

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε την εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell για παραπλανητικές διαφημιστικές πρακτικές και εξαπάτηση των καταναλωτών.

Ο δικαστής Τζόζεφ Τερέσι ζήτησε από την Dell να παρουσιάζει πιο ξεκάθαρα στο μέλλον ποιοι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επωφελούνται από τις οικονομικές προσφορές και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας.

Την αυτεπάγγελτη αγωγή κατά της Dell κατέθεσε πέρυσι ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο. Ο δικαστής της Νέας Υόρκης, Τζόζεφ Τερέσι ζήτησε από το γενικό εισαγγελέα να συγκεντρώσει μέχρι την 1η του Δεκέμβρη όλα τα παράπονα και τις καταγγελίες των καταναλωτών.
«Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Dell χρησιμοποιούσε ως δόλωμα την υπόσχεση ότι παρέχει δωρεάν υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών με αποτέλεσμα χιλιάδες καταναλωτές να πληρώνουν για μια ανύπαρκτη υπηρεσία. Αυτή η δικαστική απόφαση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις εταιρείες που αποτυγχάνουν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις που δίνουν στο καταναλωτικό κοινό», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης.
Όταν η γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης προσέφυγε στη δικαιοσύνη είχε ήδη δεχθεί 700 καταγγελίες καταναλωτών εις βάρος της Dell. Έκτοτε οι καταγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 1.000.
Εκπρόσωπος της Dell δήλωσε ότι η εταιρεία διαφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου και θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τις θέσεις της αλλά δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο να ασκήσει έφεση.

Σχόλια