Καταδίκη έφηβου χάκερ για 69 κακουργήματα

0

Έφηβος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακουργήματα και κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση ύστερα από τη σύλληψή του για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστές του σχολείου και την τοποθέτηση κακόβουλου λογισμικού έτσι ώστε να μπορέσει να αλλάξει τους βαθμούς του.
Ο 18χρονος Ομάρ Χαν, μαθητής λυκείου στο λύκειο Τεσόρο στην Καλιφόρνια καταδικάστηκε για 69 διαφορετικά κακουργήματα , μεταξύ αυτών για διάρρηξη, κλοπή ταυτότητας, κακόβουλη χρήση υπολογιστή και απάτη καθώς και για παραποίηση δημόσιου υλικού.
Σε περίπτωση που ο Ομάρ Χαν καταδικαστεί θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 38 ετών.
Ο μαθητής επιχείρησε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να εισβάλει στο σχολείο και να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης των καθηγητών του έτσι ώστε να μπει στο σύστημα και να αλλάξει τους βαθμούς του.
Επιπλέον εγκατέστησε στους υπολογιστές των καθηγητών του κακόβουλο λογισμικό έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει τον υπολογιστή τους από απόσταση.
Πέρα από τους δικούς του βαθμούς, ο Χαν κατηγορείται γιατί προσπάθησε να αλλάξει τους βαθμούς 12 άλλων φοιτητών.
Είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριο της πολιτείας της Καλιφόρνιας αντιμετωπίζει μια παρόμοια περίπτωση. Αν και πάντα υπήρχαν μαθητές που προσπαθούσαν να αντιγράψουν ή να κλέψουν τα θέματα των εξετάσεων, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η τεχνολογία γι’ αυτό το σκοπό.

Σχόλια