Καταδίκη για απάτη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της AOL

0

Ομοσπονδιακό δικαστήριο καταδίκασε σε 27μηνη φυλάκιση έναν 28χρονο, ο οποίος κατάφερε να στείλει ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam) σε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές της America Online.

Το γραφείο της εισαγγελικής αρχής της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ο Τοντ Μέλερ συνελήφθη κατά τη διάρκεια εμπορικής διαπραγμάτευσης με πληροφοριοδότη της κυβέρνησης. Η συμφωνία αφορούσε την αποστολή spam με διαφημίσεις προγραμμάτων ασφαλείας υπολογιστών, από τις οποίες οι απατεώνες αποσπούσαν το 50% των κερδών.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης ο Μέλερ και ο συνεργός του, Άνταμ Βιτάλ δήλωσαν ένοχοι και ομολόγησαν ότι παραβίασαν τη νομοθεσία περί ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο διαδίκτυο. Παράλληλα δήλωσαν ότι κατάφεραν να διεισδύσουν το σύστημα φιλτραρίσματος της AOL χρησιμοποιώντας δεκάδες εξυπηρετητές (server) και άλλαζαν τις επικεφαλίδες των μηνυμάτων για να μην μπορούν να εντοπιστούν.

Ο Μέλερ είχε αποκαλύψει στον κυβερνητικό πληροφοριοδότη ότι μπορεί να αποκρύψει την πηγή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων αποκτώντας πρόσβαση σε 40 εξυπηρετητές και υπογράμμισε ότι είχε κερδίσει από την αποστολή spam 40.000 δολάρια μέσα σε ένα μήνα.

Η καταδικαστική ποινή του Άνταμ Βιτάλ αναμένεται για τις 13 Νοεμβρίου.

Σχόλια