Καταδίκη για εμπορική εκμετάλλευση spam με πορνογραφικό υλικό

0

Δύο Αμερικανοί καταδικάστηκαν σε πενταετή και πλέον φυλάκιση για τη σύσταση εταιρείας και λειτουργία διεθνούς δικτύου αποστολής ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spam) με πορνογραφικό υλικό, η οποία τους απέφερε κέρδη ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Οι 41χρονοι Τζέφρι Κίλμπριτζ και Τζέιμς Σέιφερ καταδικάστηκαν από το δικαστή, Ντέιβιντ Κάμπελ του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Αριζόνα.
Ο Κίλμπριτζ καταδικάστηκε σε 72 μήνες φυλάκισης και ο Σέιφερ σε 63.
Η ποινή του Κίλμπριτζ ήταν μεγαλύτερη επειδή κατηγορήθηκε για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης καθώς αποπειράθηκε να εμποδίσει την κατάθεση ενός μάρτυρα.
Οι δύο καταδικασθέντες θα καταβάλλουν πρόστιμο 100.000 δολαρίων και αποζημίωση 77.500 δολαρίων στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών ίντερνετ, AOL.
Η δίκη διήρκησε τρεις εβδομάδες και είναι η πρώτη φορά που απαγγέλθηκαν κατηγορίες βάσει της νέας νομοθεσίας για την πάταξη της εμπορικής εκμετάλλευσης των spam με πορνογραφικό υλικό.
Οι καταδικασθέντες συνέστησαν την εταιρεία τους το 2003. Τα ανεπιθύμητα μηνύματα που έστελναν περιείχαν διαφημίσεις ιστοσελίδων με πορνογραφικό υλικό. Έπαιρναν προμήθεια για κάθε νέο συνδρομητή.

Σχόλια