Καταδίκη για κλοπή λογισμικού από πυρηνικό σταθμό

0

Σε 15 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ένας μηχανικός ιρανικής καταγωγής, ο οποίος εργαζόταν σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, και κρίθηκε ένοχος για κλοπή λογισμικού προγράμματος από υπολογιστή του εργοστασίου.

Ο Μοχάμαντ Ρεζά Αλαβί, ο οποίος είχε αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα, εργαζόταν για 17 χρόνια στο σταθμό πυρηνικής ενέργειας Πάλο Βέρντε στο Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτείων.

Στελέχη του πυρηνικού σταθμού ανέφεραν στο δικαστήριο ότι το λογισμικό, το οποίο αφαιρέθηκε από το σταθμό, δεν περιέχει πληροφορίες που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

Ο 51χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη και ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του δικαστηρίου.

Παρά την απολογία του ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ντέιβιντ Πίμσνερ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει τις εγκληματικές πράξεις του Αλαβί.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι το Ιράν είναι μία από τις χώρες που αναπτύσσει πυρηνικό πρόγραμμα”, είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Πίμσνερ.

Η κατηγορούσε αρχή υποστήριξε ότι κατηγορούμενος ήθελε να χρησιμοποιήσει το κλεμμένο λογισμικό για να αυξήσει τις πιθανότητες πρόσληψής του στην πυρηνική βιομηχανία του Ιράν.

Σχόλια