Καταδίκη για τρία στελέχη της Google

0

Ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε τρία στελέχη του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού Google για την ανάρτηση, στο ίντερνετ, περιστατικού κατά το οποίο αυτιστικός έφηβος έπεσε θύμα ψυχολογικής βίας. Τα στελέχη κατηγορήθηκαν για δυσφήμιση και παραβίαση του νόμου περί προστασίας της ιδιωτικότητας. Για την πρώτη κατηγορία κρίθηκαν αθώοι, ενώ για τη δεύτερη καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ένας εκ των καταδικασθέντων δήλωσε “εξοργισμένος” και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση, κάνοντας λόγο για μια “επικίνδυνη απόφαση που δημιουργεί ανατριχιαστικό δεδικασμένο”. “Αν κάθε υπάλληλος της Google μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε βίντεο τέτοιου περιεχομένου, χωρίς να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό”, δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντρούμοντ, “στην ίδια θέση βρίσκεται ο υπάλληλος κάθε αντίστοιχης εταιρείας”.
Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία, τονίζει, με ανακοίνωσή της, ότι είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν όλα τα βίντεο που αναρτώνται στο διαδίκτυο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η συγκεκριμένη απόφαση, μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο αντίστοιχων υποθέσεων σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια