Καταδίκη ιδιοκτήτη διαδικτυακής πορνογραφικής ιστοσελίδας

0

Ο διαχειριστής της αμερικάνικης ιστοσελίδας YouGotPosted.com, στην οποία οι χρήστες δημοσίευαν πορνογραφικό υλικό χωρίς την συναίνεση των εμπλεκομένων ατόμων, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια, μετά την καταδίκη του με τις κατηγορίες της παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και του εκβιασμού.

Το δικαστήριο όρισε στον κατηγορούμενο την καταβολή εγγύησης 500.000 δολαρίων, μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσής του. Οι χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είχαν δημοσιεύσει περισσότερες από 10.000 γυμνές φωτογραφίες πρώην εραστών τους, κυρίως γυναικών, ως αντίποινα του χωρισμού τους. Οι αναρτήσεις περιλάμβαναν τα ονόματα και τη διεύθυνση κατοικίας των θυμάτων, ενώ συχνά αυτές συνδέονταν και με τις προσωπικές ιστοσελίδες τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι ο διαχειριστής ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα, αλλά τελικά το δικαστήριο απέρριψε τους σχετικούς ισχυρισμούς και καταδίκασε τον κατηγορούμενο, επειδή ο τελευταίος παραβίασε την νομοθεσία περί προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, με τη δημοσιοποίηση πληροφοριών όπως το όνομα και η διεύθυνση κατοικίας των ατόμων.

 

Σχόλια