Καταδίκη σε τρεις για απάτη με την Microsoft

0

Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τρεις Αμερικανοί για απάτη εκατομμυρίων δολαρίων εις βάρος της Microsoft.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αγόραζαν σε μειωμένες τιμές λογισμικά προγράμματα, τα οποία προορίζονταν για σχολικούς οργανικούς και τα μεταπουλούσαν σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή οι εγκέφαλοι της απάτης ήταν το ζεύγος Μίρζα και Σαμίνα Άλι. Το ζεύγος Άλι και ο 56χρονος συνεργός του από το Όρεγκον εκμεταλλεύτηκαν πρόγραμμα της Microsoft, το οποίο δίνει σε εταιρείες τη δυνατότητα αγοράς των προϊόντων της σε μειωμένες τιμές εφόσον πρόκειται να μεταπωληθούν σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Το ζεύγος Άλι καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση, επίσης θα πρέπει να καταβάλουν ως πρόστιμο πέντε εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη τους και να αποζημιώσουν με 20 εκατομμύρια δολάρια το παράρτημα της Microsoft στο Ρέντμοντ για τις απώλειες που υπέστη η εταιρεία από την απάτη τους.

Ο συνεργός τους Κιθ Γκρίφενς καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση και να καταβάλει αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εισαγγελική αρχή διευκρίνισε ότι οι τρεις κακοποιοί αγόρασαν και μεταπώλησαν προϊόντα της Microsoft αξίας 29 εκατομμυρίων δολαρίων από το 1997 έως το 2001.
Το ζεύγος Άλι καταδικάστηκε επίσης για ξέπλυμα χρήματος καθώς χρησιμοποιούσαν τα κέρδη τους για την αγορά ακινήτων στο Πακιστάν.
Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι πίστευαν ότι είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα αγοράς των προϊόντων της Microsoft. Οι τρεις παραμένουν ελεύθεροι με εγγύηση και έχουν ήδη ασκήσει έφεση.

Σχόλια