Καταδίκη της Apple να καταβάλει 330.000 δολ. ημερησίως στην VirnetX για παραβίαση ευρεσιτεχνίας

0

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple είχε καταδικασθεί να καταβάλει ποσό ύψους 368,2 εκ. δολαρίων καθώς κρίθηκε ότι η εφαρμογή «FaceTime» παραβιάζει κατοχυρωμένη εκ μέρους της VirnetX ευρεσιτεχνία.

Στο πλαίσιο της νέας δίκης, ο δικαστής, Leonard Davis εξετάζοντας το αίτημα της Apple για επανάληψη της διαδικασίας, αφενός, απέρριψε το σχετικό αίτημα και αφετέρου, τροποποίησε το επιβληθέν πρόστιμο υποχρεώνοντας την εταιρεία να καταβάλει 330.211 δολάρια ημερησίως για τις επόμενες 45 ημέρες.

Εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, οι δύο εταιρείες θα πρέπει να καταλήξουν σε τελική συμφωνία, διαφορετικά η VirnetX θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την έκδοση δικαστικής απόφασης για την επιβολή απαγόρευσης πώλησης των συσκευών του αμερικανικού κολοσσού, η λειτουργία των οποίων βασίζεται στη συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία. Ο δικαστής προτείνει μάλιστα στα μέρη να προσφύγουν σε Διαμεσολαβητή προκειμένου να διευκολυνθούν στην επίτευξη του συμβιβασμού.

Σχόλιο της Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας, κ. Ε. Αυλογιάρη στο Lawnet.gr:

“Οι διαφορές ευρεσιτεχνίας που προκύπτουν σε θέματα τεχνολογίας αυξάνονται συνεχώς στις μέρες μας. Τα συμφέροντα των εμπλεκομένων εταιριών είναι πολύ μεγάλα και οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκδοθεί, ακόμη και για το μέρος που θα δικαιωθεί, σημαίνει χάσιμο χρόνου και μεγάλες ζημίες. Η εξέλιξη αυτή στη διαμάχη των εταιριών Αpple και Virmetx και η πρόταση του Δικαστή Leonard Davis για επίτευξη συμβιβασμού μέσω της Διαμεσολάβησης, είναι η καλύτερη λύση και για τις δύο εταιρίες. Ο θεσμός της Διαμεσολάβησης μπορεί και πρέπει να βοηθήσει στην άμεση διευθέτηση των διαφορών των εταιριών, γεγονός που θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας.”

Σχόλια