Καταδίκη της Apple να πληρώσει 368 εκ., για παραβίαση ευρεσιτεχνίας

0

Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η Apple έχει παραβιάσει ευρεσιτεχνία της εταιρείας VirnetX και την υποχρεώνει να πληρώσει ποσό ύψους 368,2 εκ. δολαρίων.

Ειδικότερα, κρίθηκε ότι η εφαρμογή «FaceTime» της Apple παραβιάζει κατοχυρωμένη εκ μέρους της VirnetX ευρεσιτεχνία, η οποία αφορά στη χρήση μιας υπηρεσίας domain name, για τη δημιουργία εικονικών ιδιωτικών δικτύων που επιτρέπουν στους χρήστες του διαδικτύου να αλληλεπιδρούν με ασφάλεια. Να σημειωθεί ότι πριν δύο χρόνια είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναγνώριζε παραβίασης της επίμαχης ευρεσιτεχνίας και από την Microsoft, η οποία είχε κληθεί τότε να καταβάλει 200εκ. δολάρια.

Ο Doug Cawley, δικηγόρος της VirnetX, δήλωσε ότι η Apple πλέον θα αναγκαστεί να πληρώσει για όλα αυτά τα χρόνια που κάνει παράνομη χρήση των ευρεσιτεχνιών της εταιρείας ενώ οι εκπρόσωποι της Apple, δεν προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με την απόφαση αλλά τόνισαν ότι σκοπεύουν να την προσβάλουν με ένδικα μέσα.

Τέλος, η δικαστική διαμάχη των δύο εταιρειών θα συνεχιστεί καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση μιας υπόθεσης ενώπιον της Αμερικανικής Επιτροπής Εμπορίου στην Ουάσινγκτον.

Σχόλια