Καταδίκη της Lime Wire για συνέργεια σε ανταλλαγή πειρατικών αρχείων

0

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν δικαίωσε 13 μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες που είχαν προσφύγει εναντίον των ιδρυτών της δημοφιλούς υπηρεσίας Lime Wire, κατηγορώντας τους για συνέργεια στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων. Το δικαστήριο καταδίκασε το LimeWire, ενώ νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι η απόφαση θα μπορούσε να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη δημοφιλή πρακτική της ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, οι χρήστες του LimeWire αντιστοιχούν στο 58% των ανθρώπων που δήλωσαν ότι κατέβασαν μουσική από δίκτυα peer-to-peer, το 2009.
Την αγωγή κατά της εταιρείας Lime Wire κατέθεσαν το 2006 οι δισκογραφικές Arista, Atlantic, BMG Music, Capital, Electra, Interscope, LaFace, Motown, Priority, Sony BMG, UMG, Virgin και Warner Brothers.
Στην απόφασή του, το δικαστήριο έκρινε ότι η Lime Wire και ο ιδρυτής της Μαρκ Γκόρντον διευκόλυναν εκ προθέσεως τους χρήστες στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους, προκειμένου οι χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση και σε ψηφιακές ηχογραφήσεις, που προστατεύονται από τη νομοθεσία περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σχόλια