Καταδίκη τριών ατόμων για ομοφοβικά σχόλια στο Twitter

0

Ποινικό δικαστήριο στο Παρίσι καταδίκασε τρεις άτομα για εγκλήματα μίσους, λόγω της ανάρτησης ομοφοβικών μηνυμάτων στο Twitter. Στους παραβάτες επιβλήθηκαν πρόστιμα μεταξύ 300 και 500 ευρώ για υποκίνηση συναισθημάτων μίσους κατά των ομοφυλοφίλων, μέσω της ανάρτησης μηνυμάτων, όπως «Ας κάψουμε τους ομοφυλόφιλους,” και “Οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να πεθάνουν.”

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα γαλλικό δικαστήριο καταδικάζει χρήστη του Twitter για ρατσιστικό λόγο μίσους, σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ατόμων. Εκπρόσωποι οργανώσεων για την καταπολέμηση της ομοφοβίας χαρακτηρίζουν την απόφαση ιστορική. Το Twitter δεν έχει σχολιάσει ακόμα την απόφαση, αλλά δείχνει την υποστήριξή της στην προσπάθεια της γαλλικής κυβέρνησης για τον τερματισμό της ρητορική μίσους με την διαγραφή των αναρτήσεων με ομοφοβικό περιεχόμενο και με την παροχή πληροφοριών για την ταυτότητα των χρηστών σε Γάλλους αξιωματούχους.

Το δικαίωμα της γαλλικής κυβέρνησης να λογοκρίνει τον ρατσιστικό λόγο μίσους στο διαδίκτυο έχει συζητηθεί ευρέως. Πέρυσι, γαλλικό δικαστήριο διέταξε το Twitter να γνωστοποιεί στις Αρχές την ταυτότητα των προσώπων που αναρτούν αντισημιτικά μηνύματα και να δημιουργήσει ένα μηχανισμό για να προειδοποιεί τις Αρχές σε περιπτώσεις παράνομων μηνυμάτων μίσους.

 

Σχόλια