Καταγγελία εναντίον του BBC για την διαδικτυακή υπηρεσία iPlayer

0

To BBC βρέθηκε στο στόχαστρο επιστολής παραπόνων που κατατέθηκε στην Κομισιόν από την οργάνωση Open Source Consortium (OSC).

Συγκεκριμένα η οργάνωση κατηγορεί το BBC ότι εξαναγκάζει έμμεσα τους χρήστες του Διαδικτύου να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το λειτουργικό σύστημα της Microsoft προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία iPlayer.

Η υπηρεσία iPlayer δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν ένα σόου, μέσα σε τριάντα ημέρες από την πρώτη μετάδοση του, αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για τους χρήστες άλλων λειτουργικών συστημάτων, όπως τα Mac.

Με δήλωση του το BBC διαβεβαίωσε ότι ήδη η εταιρία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστεί προσβάσιμη η υπηρεσία για τους χρήστες των Mac.

Η OSC από την πλευρά της συνέκρινε την κατάσταση με την υποθετική προσφορά προγραμμάτων από το BBC που μπορούν, όμως να προβληθούν μόνο σε συγκεκριμένες τηλεοράσεις.

Η οργάνωση δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσει και σε επίσημη καταγγελία της υπόθεσης ενώπιον της Κομισιόν, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της.