Κατασκοπευτικοί δορυφόροι για την εσωτερική ασφάλεια των ΗΠΑ

0

Η ανάπτυξη κατασκοπευτικών δορυφόρων στο πλαίσιο προγράμματος συγκέντρωσης πληροφοριών για την εσωτερική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών θα προχωρήσει, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, Μάικλ Τσέρτοφ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας ενημέρωσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την πορεία του δορυφορικού προγράμματος και διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης των ατομικών ελευθεριών των Αμερικανών πολιτών.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Τσέρτοφ, οι δορυφόροι θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για επιστημονικούς σκοπούς, όπως για την παρακολούθηση των κλιματικών αλλαγών και την αξιολόγηση των ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Συμπλήρωσε ότι οι δορυφόροι θα χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες επιβολής της έννομης τάξης μόνο μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εσωτερική ασφάλεια.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας διαβεβαίωσε ότι οι δορυφόροι δε θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των εγχώριων συστημάτων επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα τέθηκε αρχικώς σε εφαρμογή το περασμένο έτος αλλά διεκόπη τον Οκτώβριο έπειτα από διαμαρτυρίες μελών του κογκρέσου για το ρόλο του στρατού στην επιβολή του νόμου στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχόλια