Κατατέθηκε στην αμερικανική Γερουσία το νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

0

Παρουσιάστηκε στην αμερικανική Γερουσία το νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που διαχειρίζονται επιχειρήσεις, σε μία περίοδο όπου οι παραβιάσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων των εταιριών που τηρούν τα δεδομένα αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη στις ΗΠΑ. Το 91 σελίδων νομοσχέδιο, με το οποίο οι επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην αγορά και πώληση προσωπικών στοιχείων πολιτών θα υποχρεωθούν να αλλάξουν τα συστήματα ασφαλείας των βάσεων δεδομένων τους, αποτελεί την σημαντικότερη μέχρι σήμερα νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα και ποινές κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια για όσους παραβιάζουν τα συστήματα των εταιριών και κλέβουν τα δεδομένα, ενώ φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια μπορεί να επιβληθεί και στην επιχείρηση που με δόλο δεν ανακοινώνει στους πελάτες της την κλοπή των προσωπικών τους στοιχείων.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο απαγορεύει την πώληση ή δημοσίευση των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης των πολιτών, όπως επίσης δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ζητούν από τους πελάτες τους αριθμούς αυτούς, παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σχόλια