Κατηγορίες εναντίον της Apple για παράνομο καθορισμό τιμών

0

Για αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω διαμόρφωσης οριζόντιας τιμολογιακής πολιτικής για τα προϊόντα e – books μετά από συμφωνίες με μεγαλοεκδότες, κατηγόρησαν την Apple Inc.οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ στα πλαίσια της σχετικής ακροαματικής διαδικασίας.

Η σχετική δίκη λαμβάνει χώρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Manhattan μετά την αγωγή που άσκησαν εναντίον της Apple και μιας ομάδας εκδοτικών οίκων οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ το 2012,κατηγορώντας τους για «συνωμοσία» προκειμένου να επηρεάσουν τον καθορισμό των τιμών προϊόντων e- books , προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.

Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία, σχετικές αναφορές και ηλεκτρονική αλληλογραφία καταδεικνύουν επαφές μεταξύ εκδοτικών οίκων και Apple, προκειμένου να κινηθούν σε μια κατεύθυνση που θα τους επέτρεπε να ελέγχουν τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών βιβλίων, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη επισκεψιμότητα των διαδικτυακών καταστημάτων του αμερικανικού κολοσσού. Η Apple αρνήθηκε, δια των εκπροσώπων της, ότι έχει εμπλακεί σε αθέμιτες, ομαδικές διαπραγματεύσεις με εκδοτικούς οίκους και τόνισε ότι ουδέποτε επιχείρησε να προβεί σε αθέμιτο καθορισμό τιμών.

Σχόλια