Κατηγορούμενος αθωώνεται για ηλεκτρονική υποκλοπή

0

Το Δικαστήριο του Λος Άντζελες αθώωσε Αμερικανό από την κατηγορίας της παράβασης του ομοσπονδιακού νόμου για τις ηλεκτρονικές υποκλοπές. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη στον 46χρονο Λάρι Λι Ροπ με την κατηγορία ότι είχε εγκαταστήσει κοριό στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή της γραμματέως του αντιπροέδρου ασφαλιστικής εταιρίας που εδρεύει στην Καλιφόρνια, με σκοπό να υποκλέψει μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς και άλλες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ροπ παρέδωσε αυτές τις πληροφορίες στο Αμερικανικό Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο αγωγής που είχε υποβάλει κατά της συγκεκριμένης εταιρίας, ωστόσο το Υπουργείο δηλώνει ότι δεν ζήτησε από το Ροπ στοιχεία που δεν θα μπορούσε να τα εξασφαλίσει νομίμως.

Ο δικαστής Gary Feess αθώωσε τον Ροπ, κρίνοντας ότι ο νόμος για τις ηλεκτρονικές υποκλοπές δεν εφαρμόζεται επί υποκλοπών ηλεκτρονικών σημάτων από το πληκτρολόγιο προς τον κεντρικό επεξεργαστή ενός υπολογιστή, αν και οι ενέργειές του αποτελούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Πάντως, η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσβάλει την δικαστική απόφαση με έφεση.

Σχόλια