Κατηγορούμενος αθωώνεται για υπόθεση πειρατείας στο διαδίκτυο

0

Δικαστήριο του Λος Άντζελες αθώωσε τον πρώην υπάλληλο του τηλεοπτικού δικτύου Fox, Κέβιν Σάρνα, από την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Σάρνα είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσε το δίκτυο της εργοδότριας εταιρίας προκειμένου να διανείμει μέσω του διαδικτύου πειρατικές κινηματογραφικές ταινίες.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος Σάρνα είχε προσληφθεί από το Fox για να στήσει έναν διακομιστή για την εταιρία. Ωστόσο, ύστερα από έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου, ανακαλύφθηκε ένας ξεχωριστός διακομιστής στο δίκτυό της, μέσω του οποίου μπορούσε κανείς να κατεβάσει πειρατικές ταινίες και ηλκετρονικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Σάρνα και 5 υπαλλήλων της εταιρίας.

Ενώπιον του δικαστηρίου, 3 συγκατηγορούμενοι του Σάρνα υποστήριξαν ότι αυτός ήταν που δημιούργησε τον διακομιστή, ενώ ο ίδιος ο Σάρνα ισχυρίστηκε ότι έπαψε να έχει τον έλεγχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας πριν εμφανιστούν τα πειρατικά αρχεία στο δίκτυο.

Οι 5 συγκατηγορούμενοι, σε αντίθεση με τον Σάρνα, παραδέχτηκαν την ενοχή τους για ορισμένα πλημμελήματα, και αντιμετωπίζουν φυλάκιση ενός έτους.

Σχόλια