Κενά ασφαλείας παραδέχτηκε η κατασκευάστρια εταιρεία του κινητού Blackberry

0

Ειδοποίηση για τα κενά ασφαλείας της δημοφιλούς συσκευής κινητής τηλεφωνίας, Blackberry εξέδωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Research in Motion Ltd.

Η συσκευή, η οποία έχει διάσημους χρήστες όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είναι ευάλωτη στις επιθέσεις των χάκερ, όπως αναφέρει η προειδοποίηση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η ειδοποίηση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Research in Motion Ltd την περασμένη εβδομάδα, αλλά ακόμα δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με στελέχη της εταιρείας για το σχολιασμό της είδησης.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας επισημαίνουν ότι η χρήση του patch ασφαλείας είναι απαραίτητη για τη θωράκιση της συσκευής αν και ακόμα δεν έχει δεχθεί επιθέσεις από χάκερ.

“Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα”, δήλωσε στέλεχος του τμήματος ερευνών της εταιρείας αντιικών λογισμικών, Sophos και συμπλήρωσε, “οι χρήστες οφείλουν να ενημερωθούν για τα κενά ασφαλείας και να λάβουν μέτρα πριν από τους χάκερ”.

Όταν οι εταιρείες δημοσιεύουν την ύπαρξη κενών ασφαλείας, οι εγκληματίες σπεύδουν να τα εκμεταλλευτούν, ενώ συνήθως οι χρήστες κάνουν εβδομάδες ή μήνες να ενημερωθούν και να λάβουν μέτρα προστασίας.

Σχόλια