Κέρδισε υπόθεση cybersquatting ο Ροναλντίνιο

0

Ο γνωστός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Ροναλντίνιο κέρδισε υπόθεση cybersquatting σε βάρος της αμερικανικής ιστοσελίδας Goldmark-CD Webb που χρησιμοποιούσε το Όνομα Χώρου (domain name) ronaldinhogaucho.com για προσωπικό της κέρδος σε βάρος του ονόματος του ποδοσφαιριστή. Η απόφαση εκδόθηκε από διαιτητικό όργανο στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) που υπάγεται στον ΟΗΕ και προσφέρει γρήγορη και οικονομική επίλυση διαφορών που αφορούν τα domain names σε σχέση με τις μακροχρόνιες δικαστικές διαδικασίες.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, η αμερικανική εταιρία είχε καταχωρήσει στο όνομά της από τον περασμένο Ιούλιο το επίμαχο domain name και σύμφωνα με τη διαιτητική απόφαση δεν είχε ούτε το δικαίωμα, ούτε το έννομο συμφέρον να το χρησιμοποιεί για την επίτευξη κέρδους. Η εταιρία είναι πλέον υποχρεωμένη να μεταβιβάσει στον Ροναλντίνιο το domain name μέσα σε δέκα μέρες, εκτός αν στραφεί δικαστικά κατά της απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί παίκτες του ποδοσφαίρου έχουν επιλύσει παρόμοιες διαφορές μέσω του WIPO, όπως ο Ιταλός Francesco Totti και ο Ολλανδός Japp Stam.

Σχόλια